Het logo

Downloads

Download het Compassion logo package

Gebruik logo

Het primaire logo is in een effen kleurweergave, PMS 300 blauw of zwart. Dit maakt het logo duidelijk en gemakkelijker te reproduceren.

Elementen logo

Het logo bestaat uit 5 elementen:
• Skippy (het poppetje)
• Lettertype van het logo
• Tagline (slogan)
• Kleur
• ® Symbool

Grootte logo

Het standaard formaat voor het Compassion logo, hierna genoemd als 100%, is 5,9 cm breed. Op A4 en A3 gebruik je 100% van het standaard formaat. Bij A5 en A6 formaten gebruik je 78% van het standaard formaat en bij A2 120%. Bij andere formaten moet de verhouding van de drager tot het logo altijd leiden tot een goede balans tussen de afzender en de boodschap. Op kleinere dragers verkleint het logo. Gebruik vanwege de leesbaarheid nooit het Compassion-logo met tagline dat kleiner is dan 4,6 cm / 78% van het standaard formaat. Gebruik anders de versie zonder tagline.

Minimale afstand logo t.o.v. buitenkant

Voor het plaatsen van een logo op A4 en A3 houden we een minimale standaard afstand (100%) van 1,5 cm vanaf de buitenkant aan, zie voorbeeld hieronder. Voor A5 gebruik je 75% van de standaard afstand, voor A6 50% en voor A2 125%. Net zoals bij de grootte van het logo geldt hier dat de verhouding in balans moet zijn met de drager en de boodschap.

Logo over foto

Het Compassion-logo mag in wit worden gebruikt zolang het leesbaar is.

Logo in e-mail headers

In de mails die Compassion verstuurd, staat bovenaan een header-afbeelding (648×293 px) met daarop het Compassion logo. We gebruiken in e-mail headers altijd het logo zonder tagline, in verband met de leesbaarheid op mobiele apparaten. Het logo wordt altijd in een hoek van de header geplaatst. Welke hoek dit is en in welke kleur het logo gebruikt wordt, is vrij in te vullen. 

Dual branding

Horizontale optie

Een extern logo, of externe logo’s, mogen ook rechts naar het Compassion-logo worden geplaatst, wanneer wordt voldaan aan de volgende richtlijnen:

  • Het externe logo mag niet hoger zijn dan de hoogte van het Compassion- logo.
  • De afstand tussen een extern logo en het Compassion-logo staat gelijk aan de wijdte van de ‘skippy’ in het Compassion-logo.
  • De dikte van de scheidslijn tussen de logo’s is 0,6 px / 0,14 mm.
    Meer externe logo’s mogen worden toegevoegd volgens dezelfde richtlijnen.

Verticale optie

Een tweede, extern logo (bijv. logo van een kerk of partner) kan worden gebruikt in combinatie met het Compassion-logo, wanneer wordt voldaan aan de volgende richtlijnen:

  • De afstand tussen het externe logo en het Compassion-logo is gelijk aan de hoogte van de ‘skippy’ in het Compassion-logo.
    De dikte van de scheidslijn tussen de logo’s is 0,6 px / 0,14 mm.
  • Het externe logo mag nooit breder zijn dan het Compassion-logo; mag niet links of rechts van het Compassion-logo uitsteken.
  • Het externe logo moet in het midden geplaatst worden van de ruimte zoals weergegeven in het voorbeeld.

Downloads

Download het Compassion logo package