Video

Video richtlijnen

Een video kan zowel informerend als verhalend zijn. De video moet een duidelijk en eerlijk beeld weergeven van Compassion en haar producten. We focussen in deze video’s zowel op het product als op de sfeer. De video’s die we publiceren en verspreiden moeten aan professionele eisen voldoen en van hoogwaardige kwaliteit zijn. Uitzonderingen op deze regel zijn stories, reels, tiktok, shorts en live video.

Video richtlijnen

Afmeting minimaal 1920×1080. 50 fps voor PAL en 60 secs fps voor NTSC. 4K kan ook, dat mag 24 fps zijn. Als je zwarte balken gebruikt dan moet de aspect ratio 2:35 zijn.

 

Logo

Het logo moet voorkomen in elke video. Het Compassion logo (wit, zonder tagline) moet rechtsboven in beeld staan tijdens de hele video. Zie voorbeeld onderaan. Enkel voor de outro moet het logo rechtsboven weg. 

Uitzonderingen: Video’s voor social media en video’s voor intern gebruik hebben niet persé een logo nodig. Enkel video’s op social media waar een campagne aan gebonden is of worden geboost hebben een eindbeeld met een Compassion logo en url.

Ondertiteling

Al onze video’s zijn ondertiteld.

Font: Arial

Grootte: 78 punten

Slagschaduw:

  • Transparantie: 85%
  • Hoek: 135°
  • Afstand: 3
  • Spreiding: 6
  • Vervaging: 12

Voorbeeld ondertiteling in video.

Voorbeeld logo placement in video.

Bijteksten

Gotham Black in capitals, kleur wit 60% of geel voor storytelling of urgentie.

Kleuren

We maken voornamelijk video’s in kleur. Zwart-wit kan als dat een toegevoegde waarde heeft.

Thumbnail

De gekozen still van een corporate video moet het onderwerp in de video weergeven en daarnaast de kijker uitdagen om de video af te spelen.

Outro animatie

Ons outro voor horizontale video’s is de zwart-witte animatie met het Compassion-logo.

Op social media hebben enkel video’s die gebonden zijn aan een campagne een eindbeeld.